6 Beneficii ale fructului MANGO

Mango este unul dintre fructe ce se poate gasi sub diverse culori si forme. Culorile uzuale ale acestui fruct sunt galben, rosu verde si portocaliu iar gustul si dimensiunea acestuia difera in functie de soi.

Indiferent de culoare, gust si forma, beneficiile acestuia sunt o multime fiind bogat in vitamine si minerale.

Un fruct de 100 grame de mango contine 60 de calorii, aproximativ un gram de proteine, 0.38 grame de grasime si 15 grame de carbohidrati din care peste 13grame sunt zaharuri.

Un alt plus il reprezinta cantitatea de vitamina C ce se gaseste in 100 grame de fruct mango, avand peste 36mg de vitamina C fiind indicat pentru protejarea imunitatii. Pe langa vitamina C, mango mai contine vitamina A, vitamina B6, vitamina K, potasiu, calciu, fier si diversi antioxidanti.

Topul beneficiilor ale fructului mango sunt urmatoarele:

1. Mentinerea vederii sanatoase – Beneficiul cel mai important al fructului mango

Fiind bogat si in vitamina A, prezenta in fruct sub forma de beta caroten, acest fruct este ideal pentru pastrarea pielii tinere si a ochilor cat mai sanatosi.

2. Regleaza nivelul de glucoza

Avand un continut de fibre ridicat, fructul de mango ajuta la mentinerea nivelului de glucoza cat mai scazut si la absorbtia acesteia la nivelul fluxului sanguin.

3. Ideal pentru tract digestiv

Cu un continut ridicat de apa si bogat in fibre, mango este recomandat pentru prevenirea constipatiei si pastrarea unui tract digestiv cat mai sanatos.

4. Prevenirea oboselii si a insomniei

O dieta pe baza de mango, ajuta la prevenirea oboselii de fond nervos. Enzimele acestui fruct actioneaza in mod activ asupra sistemului nervos astfel ajuta la prevenirea starilor de insomnie si senzatiei de oboseala.

5. Reglarea tensiunii arteriale

Potasiul, fiind un electrolit prezent in toate fructele de mango indiferent de forma si culoare, este un element ce ajuta la reglarea tensiunii si mentinerea acesteia fiind recomandat pentru o dieta in combaterea tremorului esential.

6. Formarea colagenului

Vitamina C din fructul de mango, pe langa rolul de a proteja imunitatea corpului este unul dintri principalii contribuitori la stimularea de productie a colagenului pentru o piele mai tanara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *